Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


divattanácsok

 ~Divat tanácsok~

A tetoválás felelősségteljes döntés, 18 éves kor alatt szülői beleegyezés nélkül el sem végzik. Létezik viszont egy másik lehetőség, a hennafestés, amivel könnyen, gyorsan és gyönyörűen ékesítheted tested - és ami a legjobb: nem marad meg örökre!A henna tetoválás divatos, elegáns kiegészítője a ruhatárnak. A henna egy bokorszerű növény, Egyiptomból származik. A leveleket összetörik, ebből lesz a hennapor. Ehhez később különböző olajokat kell keverni, így létrejön a hennapép. A péppel máris elkezdhető a festés. Indiában a hennafestésnek spirituális háttere is van, Európában inkább csak mint alkalmi testfestést alkalmazzák. A keleti motívumok azonban világszerte hódítanak, a nagyobb divattervezők ruhakollekcióin is feltűnnek. 

A hennát már szinte bármelyik bioboltban beszerezheted. A festéket a felső hámrétegre kell felvinni (tehá a bőrödre, és nem a bőrödbe kerül!), vagyis teljesen fájdalommentes. Hennafestés előtt érdemes a bőrfelületet citromlével "előkezelni", mert így tovább megmarad a minta. Amikor felviszed a testfelületedre, a hennapép sötétzöldes árnyalatú. Két-három órát kell általában várni, míg megszárad és lepereg a felső festékréteg. Ne lepődj meg, a bőrt a henna barna színűre fogja be, sosem marad olyan sötét, mint a pép, amit felvittél. Ha jó minőségű port használtál, a motívum akár két hétig is megmarad, és fokozatosan halványodik el. Kérd meg ügyeskezű barátnődet, hogy találjatok ki valami szuper mintát, és fesse fel rád! Jól fogtok szórakozni! 

Ha allergiás típus vagy, érzékeny a bőröd, a hennával is érdemes előzetesen allergiatesztet végezni. Pöttyints egy picit a kézfejedre, és ha fél órán belül bepirosodik, viszket, akkor ne kend fel! 

A piercingek (testékszerek) kiváltására is létezik egy fájdalommentes, egyszerű, ideiglenes megoldás. Ez nem más, mint a bindi, ami szintén indiai találmány. A bindi apró testékszer, amit a bőrödre ragasztva többször is használhatsz. Egyszerűbb, és egészségesebb, mint egy valódi piercing, hiszen öntapadó, tehát bármennyi alkalommal felhelyezheted a bőrödre, és le is veheted onnan. Ha egy hétvégi partira vadító külsővel szeretnél menni, tegyél fel néhány trendi bindit, majd ha hazaértél, vedd le - ennyi az egész! 

 

 

 

 

ízléses az a ruha, amely a szépérzékünket kielégíti. Ehhez szükséges, hogy a ruha színe, formája, anyaga, szabása és stílusa megfeleljen a viselője korának, alakjának, az évszaknak és az alkalomnak, amelyen viseli. 
Emellett a divat is szabályozza az öltözködést. A divat az emberi élet természetes kísérő jelensége. Az ízléses öltözködés kiegészítője az ember életének. Még akkor is, ha nem követjük napi rendszerességgel a divatot, tudjuk azt, hogy, vannak olyan szabályai, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az általános szabályok egyike, hogy támogassa saját színeit. 

Ha csak végig megyünk az utcán, többféle különleges alkatot figyelhetünk meg: 
1, magas-sovány 
2, alacsony - teltebb 
3, erős csípő-karcsú felsőtest (körte tipus) 
4, rövid derék-hosszú alsótest 
5, erős mell-keskeny csípő 
6, hosszú nyak 
7, rövid nyak 

Általános tippek: 
Magas növésű sovány nőknél az alalkot megosztó, szélességi irányban fekvő varrások és vonalak előnyösek. Nagy kockás, kereszt csíkos, de nem túlságosan élénk színű textil minták ajánlotak. 
A középárnyalatok és pasztel színek nem hangsúlyozzák a magas növést és nagy testalkaltot. 

Alacsony teltebb nőknél széltében ehelyezett vonalakat ne alkalmazzunk, mert optikailag méginkább széthúzzák a testet, előnytelenül hat. Legalakalmasabb, az egyenes szabás vonal, mely egybeszabott ruhát jelent. Övet sem ajánlatos használni. 
A ruha anyaga lehet apró mintás, sötét árnyalatú, egymáshoz közel álló színekkel mintázott, vagy egyszínű választás, az előnyös számukra. 

Az erős csípőjü-keskeny felsőtestű nőknél a csípőt hangsúlyozó, derékban húzott és lefelé szűkülő szoknya még inkább hangsúlyozza az erős csípőt. Helyette, a lefelé bővülő szoknya a jó választás. A szoknya színe legyen sötét, a felsőrész pedig világos (lehet ugyan annak a színnek a két árnylata is pl. világos lila-sötét lila), mert így a felsőtest teltebbnek, még az egész alak arányosabbnak tűnik. 

Rövid derekú-magas csípővonalú nők számára az enyhén karcsúsított kosztüm, vagy kiskosztüm a megfelelő választás. Széles övet és lefelé bővülő szoknyát semmi esetre se viseljenek, mert összetömöríti a testet és méginkább megrövidíti a derekat. Közepes árnyalatú anyagokon, az egyszínű vagy közepes nagyságú minták a legalkalmasabbak. 

Erős mellű-keskeny csípőjű nőknél is el kell hagyni az övet. A derékvonalat nem hangsúlyozni, hanem hosszabbítani kell. Előnyös a kétrészes ruha: karcsúsított felsőrész, egyenes szoknya. A felső rész jobb, ha sötét színű anyagból készül, míg a szoknya lehet világos, kockás vagy csíkos anyagból. 

Hosszabb nyakú nők magas gallért, széles kivágást, hosszú gyöngysort vagy láncot ne viseljenek. Helyette a nyakkivágás legyen diszkrétebb és a nyakra többszörösen tekert fűzött gyöngyöt, vagy láncot hordjanak. 

rövid és vastag nyakú nőknél kerek vagy négyszögletes kivágást vagy szélességi irányban futó vonalakat ne alkalmazzunk. A kis formájú hosszanti, a nyakkörtől kissé elállított gallér, valamint a hosszúkás kivágás és gyöngysor előnyös. 

A ruha színének illetve formájának kiválasztásánál vegyük figyelembe az arc, illetve a haj színeit is: 

Szőke-fehér bőrű nőknek jól áll a fehér, a fekete, a kék, zöld, sötétbarna, halvány rózsaszín. Kevésbé áll jól a sárga, a drapp, a sötétrózsazsín és a sötétvörös. 

Barnáknak: jól áll a fehér, a mustársárga, piros, pink, sötét vörös, rozsda barna, halványkék, mély kék, zöld, drapp. Nem áll jól a sötétbarna, búzakék és sárgászöld. 

Fekete hajú nőknek: ha arcbőrük nem kreol, jól áll a fekete és a sötét színek a sötétbarna kivételével. 

Kreol bőrű-hosszú fekete hajú nőknek rosszul áll a fekete, a palackzöld, a sötétkék, a barna és a hamuszürke. bármilyen más szín előnyös számukra. 

Őszhajúaknak: jól áll a fekete, fehér, barna, a szürke minden árnyalata, a szalmaszín, a levenduakék és a sötétlila. 

Ha a divatszínek épp nem kedveznek nekünk, nem kell lemondanunk róla. Keressünk egy számunkra hordhatóbb árnyalatot (mely vagy sötétebb, vagy világosabb árnyalatot jelent). 

A divat azzal együtt, hogy részleteiben folyton változik, azért bizonyos állandóságot mutat: hosszabb időre érvényes irányzatokat figyelhetünk meg. Megfigyelhetjük az állandó visszatérést is, kis változtatással, mely az anyagok másságára, a színek változására vonatkozik. Továbbá állandó visszatérő motívum a pöttyös, csíkos, vagy ezek kombinálása. 

1, Klasszikus fazonok: angolos kosztümök, vagy szoknyák-nadrágok, szoknya-blúz összeállítások. 

2, Sporos irányzatok: kényelmes, különféle hosszúságú kabátok, blúzok, csípőt eltakaró, pántba fogott felsőrész, mellények, pelerinek, pólók, bolerók. 

3, Romantikus stílus: bő vonalú szoknyák, gazdagon díszített blúzok, fodor, csipke, hímzés alkalmazása, könnyű, lágy anyagok használata, finom nőies kellékek: kalapook, cipők kiegészítésként. 

4, Folklór stílus: sokrészes variálható öltözékek jellemzik. Egymás fölött viselt rétegek (praktikus). Jellemző a kendők, poncsók, mellények használata, kézműves jellegű díszítésekkel. Egyszerű rusztikus anyagok, érdekes társításban. 

Ezek a stílusok keveredhetnek is, sőt ki is egészíthetik egymást. Ezeknek a mértékét viselője dönti el. 
A ruha hosszára nincs szigorú törvény a divatban: az öltözék stílusa szerint változhat. Azonban nagy általánossággal jellmező, hogy az angolos, egyszerű öltözet rövidebb, míg a romantikus, folklór stílusú ruhák hosszabbak. 

Manapság a nők a készen vásárolt ruhákat hordják, vagy divatlap alapján választanak. 
Azonban hogy a készen vásárolt ruhákat magunkra igazítsuk, hogy saját egyéniségnknek megfelelően díszítsük, hogy divatjamúlt ruhadarabokat kevés igazítással de jó ötletekkel újra varázsoljuk: SZÜKSÉGES A SZABÁS-VARRÁS ISMERETE!  

 

 
 

 Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 26389
Hónap: 366
Nap: 6